Samostalni kurs Engleskog

SAMOSTALNI ONLAJN KURS AKTIVACIJE PASIVNOG ZNANJA

Aktivirajte pasivno znanje engleskog jezika

Usvojite logiku engleskog jezika

autorski kurs dr Jelene Dostanić doktora filoloških nauka, autora metode Aktivacije pasivnog znanja

ZAVRŠITE CEO B1 NIVO OD KUĆE 8 nedelja, u bilo koje vreme 109e

ŠTA JE PASIVNO ZNANJE I KOJE PROBLEME PODRAZUMEVA?

vrlo je verovatno da imate pasivno znanje (znanje na prepoznavanje, teorijsko znanje) koje niste uspeli da transformišete u aktivno (znanje upotrebljivo u praksi).

ŠTA JE TAČNO KURS AKTIVACIJE?

Pored ovih suštinskih uvida:

Napomena: Završni test je sastavni deo kursa i mogu ga raditi svi polaznici. Završni ispit podrazumeva polaganje za sertifikat i za njega se posebno prijavljujete, ako Vam je tako nešto potrebno. Takođe se polaže onlajn, na našoj platformi.

KONCEPT KURSA

Samostalni onlajn kurs Aktivacije podrazumeva:

KURS MOŽETE KUPITI SADA, A ZAPOČETI GA BILO KADA

Važno je naglasiti da sami birate datum početka kursa, te od tog datuma imate neograničeni pristup kursu tokom 8 nedelja. Dakle, kurs možete kupiti, a odabrati vreme početka naknadno, kada se odlučite za datum koji Vam odgovara, a možete i odmah odabrati neki datum u budućnosti kada želite da Vam omogućimo pristup.

NE POSTOJI ROK DA ZAPOČNETE KURS

Važna napomena je da ne postoji rok u kome morate iskoristiti, odnosno, započeti kurs. Kada ga kupite, možete nam se u bilo kom trenutku javiti da Vas priključimo na platformu. Dakle, kurs Vam ne može isteći ili propasti bez obzira na to kada ste ga kupili.

SADRŽAJ KURSA

Kurs obrađuje:

 1. 10 gramatičkih oblasti

  sadašnja vremena, buduća vremena, prošla vremena, predlozi, članovi, pasiv, infinitiv i gerund, kondicionali, modalni glagoli, indirektni govor i slaganje vremena.

 2. 10 oblasti vokabulara

  travel and entertainment, body and health, clothes, money and shopping, economy and finance, work and business, food and cooking, living space, problems, phrasal verbs (x2).

Vrste materijala na kursu:

 1. pisana predavanja
 2. preko 30 video predavanja
 3. glosar za svaku oblast vokabulara
 4. interaktivni kviz zadaci koje ispravlja softver (mogu se raditi više puta)
 5. zadaci aktivacije na kraju svake oblasti, sa rešenjima***
 6. bonus video predavanja na kraju kursa sa dodatnim objašnjenjima najčešćih grešaka koje su polaznici imali do sada
 7. završni test na kraju kursa da proverite svoj napredak (izgleda isto kao završni ispit za B1 sertifikat)

Više detalja o materijalima na kursu pogledajte u odeljku dodatno

Dodatna faza automatizacije

Dodatna vrednost

Prijavite se na kurs

O PREDAVAČU - dr Jelena Dostanić

dr Jelena Dostanic

Oduvek sam želela da budem profesor engleskog jezika. To mi je bila omiljena igra u detinjstvu; da se igram škole, pišem po tabli i vodim dnevnik. Verujem da se ta ljubav prema ovoj materiji i poslu oseti u mom radu i da ću deo nje preneti i na Vas, ako se odlučite da postanete polaznik ovog kursa. Unaped se tome radujem!

Kada su u pitanju kvalifikacije, ja sam doktor filoloških nauka (doktorirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2015. godine na katedri za engleski jezik i književnost). Prethodno sam završila Filološku gimnaziju, te možemo reći da se ozbiljno bavim engleskim jezikom od 2003. godine.

Položila sam Kembridž CPE ispit 2012. godine, sa ocenom A (Cambridge Proficiency Exam, ispit za C2 nivo). Ovaj ispit mi je omogućio da se uspešno bavim pripremanjem kandidata za polaganje Kembridž ispita svih nivoa i tipova, što sam i radila godinama.

Pored formalnog obrazovanja i dodatnih usavršavanja, ipak mogu reći da se najviše nauči u praksi – kroz rad sa učenicima – kroz rad sa učenicima. Bavim se nastavom od 2010. godine i tokom rada sa ljudima različitih godina, nivoa znanja i potreba spontano sam došla do sopstvenog pristupa učenju jezika, sa posebnim fokusom na aktiviranje pasivnog znanja i tako se postepeno razvijala metoda Aktivacije, kao i ovaj kurs.

Otvaranje škole English Room omogućilo mi je da u praksi realizujem svoje ideje o efikasnom učenju jezika i veoma mi je drago što smo deo vašeg procesa učenja i usavršavanja od 2017. godine. Svake godine, uz nova iskustva i uvide koje zajedno stičemo, ova škola i naš rad dobijaju nove dimenzije i ruho.

Nadam se da ćete i Vi biti deo English Room koncepta i iskustva učenja.😊

Kako je nastala metoda Aktivacije?

Kurs Aktivacije nastao je još 2012. kada sam držala časove dvema polaznicama koje su odlično znale da urade gramatička vežbanja i da prevedu tekst, ali ni pola od toga nisu umele da iskoriste u govoru. S obzirom na to da su promenile mnogo škola i profesora do tada i da im je polako nestajalo strpljenja i motivacije, bilo mi je jasno da ne mogu da nastavim da radim sa njima iste zadatke i udžbenike koji su očigledno samo proširivali njihovo pasivno znanje.

Došla sam na ideju da napravim posebne vežbe u kojima je potrebno da u praksi, u konkretnom kontekstu iskoriste jedinicu gramatike koju smo obrađivali, zajedno sa jednom jedinicom vokabulara koju smo obradili. Dakle, pred njih sam stavila zadatak vežbanja upotrebe. Vežba im se odmah svidela, motivisala ih, kroz nju su naučili mnogo više nego što bi iz mnoštva tekstova ili standardnih vežbi popunjavanja praznina i ubrzo smo u nastavi izbacile sve druge materijale i radile samo po materijalima koje sam sama sastavljala. I tako je spontano i kroz rad nastala Aktivacija.

Više o meni možete pročitati na stranici O nama

UTISCI POLAZNIKA OVOG KURSA

Želim da podelim sa svima da su moji utisci najbolji mogući, da je metodologija učenja izvrsna i da je sve profesionalno urađeno. Preporučujem kurs svima, jer će na najjednostavniji način naučiti brzo sve ono što ih je dugo mučilo, kao što je mene.

Olivera Milinović

Samostalni onlajn kurs Aktivacije pasivnog znanja je ubedljivo jedna od najboljih investicija u 2021. Posebno su mi bili od koristi frazalni glagoli, koji su mi omogućili da podignem konverzaciju na viši nivo, a samim tim i samopuzdanje prilikom komuniciranja. Unapred se radujem daljem učenju kroz nove kurseve. Rastemo zajedno.

Magdalena Bonis

Samostalni kurs Aktivacije je savršeno smišljen i koncipiran za ljude koji žele da unaprede znanje engleskog jezika jer će većinu stvari naučiti sa razumevanjem! Profesorka Jelena Dostanić će vas “naterati” da zapamtite većinu stvari sa razumevanjem, objasniće mnoga pravila koja postoje u engleskom jeziku, a za koja, verujem, da niste čuli iako ste pohađali brojne kurseve! Ja sam konačno pronašla profesora engleskog kakvog sam godinama tražila i posle ovog kursa nastaviću da se družim sa English Room-om! Još jednom sve pohvale I najiskrenije preporuke za ovu školu!

Svetlana Dragović

Sve preporuke za kurs i ovakav vid učenja! Kurs je idealno koncipiran za one koji nemaju vremena ili su prosto umorni od pohađanja “klasičnih časova” engleskog jezika. Jako su lepo razjašnjene neke česte gramatičke nedoumice, kao što su recimo razlikovanja u upotrebi vremena (konačno da mi neko objasni šta je uopšte kondicional!) Takođe tu su i neke najčešće podrazumevane i zaobilažene teme kao što su članovi, predlozi, gerund, koje često koristimo “po osećaju” a koje nepravilno upotrebljene dosta govore o govorniku. Možda i najnaprednija stvar, zadaci na kraju oblasti su koncipirani u vidu rečenica koje su najčešće zastupljene u svakodnevnoj komunikaciji, tako da polaznik nakon uspešno savladanog kursa bogati ili utvrđuje svoj jezik sa 200-300 rečenica koje može da koristi u konkretnim situacijama.

Branko Radović

Obnavljanje gramatike mi nikada nije bilo zabavnije. Nikada ne bih rekla da ću se radovati svakoj novoj lekciji tokom onlajn učenja. Preporučila bih svakome ko želi da uči engleski od predavača koji se zaista posvetio da nam na smislen i logičan način prenese znanje.

Suzana Bogosavljević

Fenomenalno iskustvo. Jelenina metoda Aktivacije pasivnog znanja je tolika dobra da je prava šteta što nije deo školskog sistema.

Valentina Grubišić

Više utisaka o našoj školi možete pročitati na ovom linku.

PRIJAVITE SE NA KURS

ZA KOGA JE OVAJ KURS?

Ovaj kurs namenjen je polaznicima na A2 i B1 nivoima znanja. On, dakle, nije namenjen potpunim početnicima (bez ikakvog predznanja), a takođe ni onima koji su iznad B2 nivoa.

Cilj ovog kursa jeste aktiviranje pasivnog znanja, te je ovaj kurs dobar izbor za Vas ukoliko:

Ako niste sigurni da ćete kurs moći da pređete za 8 nedelja, postoji mogućnost uplate dodatnog pristupa (jedna, dve, tri ili četiri dodatne nedelje).

Takođe, ukoliko Vam je potreban sertifikat, kao dokaz o posedovanju znanja engleskog jezika, postoji mogućnost polaganja završnog testa nakon ovog kursa (takođe onlajn) i slanja sertifikata na Vašu adresu.

Ukoliko Vas brine način korišćenja same platforme

Korišćenje platforme je vrlo jednostavno. Kreiramo Vaš korisnički nalog preko koga pristupate platformi i samom kursu.

Da biste stekli utisak kako izgledaju sama platforma i materijali na kursu, kao i kako izgleda pohađanje kursa ovog tipa, pogledajte video demonstraciju kursa (iznad).

PRIJAVITE SE NA KURS

Detalje o ovim mogućnostima pročitajte u odeljku DODATNO.

UKOLIKO NISTE SIGURNI DA JE OVAJ KURS ZA VAS:

U ovom slučaju, savetujemo Vam da pogledate naše videe na ovoj stranici koji verno prikazuju samu platformu za kurs, kao i materijale na njemu.

Takođe, možete pročitati i dokument Česta pitanja , i pronaći odgovor na pitanja koja imate.

Pored toga, ako niste sigurni da bi Vam Samostalni onlajn kurs Aktvacije odgovarao po nivou znanja, možete uraditi naš probni test za samoprocenu znanja. Test je na linku ispod.

PROBNI TEST ZA SAMOPROCENU ZNANJA

Ukoliko i nakon ovih koraka niste sigurni da li je ovaj kurs odgovarajući za Vas, uvek nas možete kontaktirati sa pitanjima putem mejla na info@englishroom.rs ili pozivom na 065/274-08-17 (i Vajber i What’s app). Takođe, na raspolaganju su Vam i besplatne konsultacije sa našim profesorima, na kojima možete dobiti stručnu procenu znanja i preporuku programa.

CENA KURSA

Cena ovog kursa je 109 evra (12.800 rsd) (u dinarskoj protivvrednosti). Cena podrazumeva neograničen pristup kursu tokom 8 nedelja (od datuma početka, koji sami birate).

Plaćanje se vrši na naš račun. Instrukcije za uplatu dobijate u mejlu potvrde, nakon prijave na kurs. Uplate iz inostranstva se mogu izvršiti na naš devizni račun (samo nam zatražite instrukcije za devizna plaćanja).

Čim evidentiramo Vašu uplatu, dobijate uputstva za pristup platformi i možete odabrati datum početka kursa.

*Važna napomena je da se uplate evidentiraju narednog radnog dana (uplate izvršene tokom vikenda evidentiraju se u ponedeljak).

Gramatika engleskog

PRIJAVITE SE NA KURS

DODATNO

Izdavanje sertifikata

Nakon završenog kursa, možete se prijaviti za polaganje završnog testa (takođe onlajn na platformi). Nakon položenog testa, izdajemo sertifikat za posedovanje znanja engleskog jezika na nivou B1 i šaljemo ga na Vašu adresu.

Prijavu za polaganje završnog testa možete izvršiti bilo kada

Možete se prijaviti za polaganje završnog ispita bez obzira na to kada ste završili kurs.

Sami birate kada ćete polagati test.

Uplatom završnog ispita, dobijate pristup platformi od nedelju dana i u tom periodu možete sami izabrati vreme kada ćete uraditi test.

CENA ISPITA: 3500 dinara

(Cena uključuje polaganje ispita, kao i izdavanje sertifikata i troškove slanja na kućnu adresu.)

PRIJAVITE SE NA KURS

KAKO FUNKCIONIŠE NAŠA PLATFORMA ZA KURS?

Korišćenje platforme je vrlo jednostavno. Kreiramo Vaš korisnički nalog preko koga pristupate platformi i samom kursu.

Dana koji odabete za početak kursa, dobijate imejl sa podacima za prijavu na platformu (korisničko ime i lozinka).

Kada se jednom prijavite na kurs, svi materijali će Vam biti otvoreni i dostupni narednih 8 nedelja.

Video instrukcije za priključenje na platformu

Pre aktivacije kursa, mejlom ćete od nas dobiti video sa instrukcijama za pristupanje platofrmi i kursu, korak po korak.

Video demonstracija platforme

Pogledajte video dole koji prikazuje kako izgleda i funkcioniše platforma, kao i sadržaj i materijali na kursu.

Uvodni video na kursu

Na samom početku kursa, na platformi, možete naći video sa savetima za pohađanje kursa, da biste ga što efikasnije iskoristili.

KAKO FUNKCIONIŠE PRIJAVA NA KURS?

Prijavljivanje na Samostalni onlajn kurs aktivacije je vrlo jednostavno i vrši se isključivo popunjavanjem prijavne forme na ovoj stranici. Kada je popunite svojim podacima i kliknete da prihvatate uslove korišćenja, poslali ste prijavu na kurs.

Dobićete od nas potvrdu prijave putem mejla u kome se nalaze i instrukcije za uplatu kursa.

Nakon evidentiranja uplate, dobićete imejl sa pristupnom šifrom za kurs, i tom prilikom birate datum početka kursa (a možete ga i naknadno odabrati).

*Molimo Vas da proverite i spam sanduče za neželjenu poštu jer mejl potvrde može tu stići.

*Sve uplate tokom vikenda evidentiraće se u ponedeljak i tada ćete dobiti od nas povratan imejl.

PROBNI TEST ZA SAMOPROCENU ZNANJA

Ukoliko imate nejasnoća i pitanja, pogledajte: Česta pitanja

Ukoliko i dalje imate pitanja ili nejasnoća, slobodno nas kontaktirajte putem telefona na 065/274 08 17 ili imejla na info@englishroom.rs

Forma za prijavu

Mail Telefon
Saglasan sa uslovima Ugovor o online kursu

Možda biste želeli da pogledate i naš Samostalni onlajn kurs Predlozi i članovi – OVDE

Možda biste želeli da pogledate i naš Samostalni onlajn kurs Vremena u engleskom jeziku – OVDE