SAMOSTALNI ONLAJN KURS AKTIVACIJE

Samostalni kurs Engleskog

Aktivirajte pasivno znanje engleskog jezika

Usvojite logiku engleskog jezika

autorski kurs dr Jelene Dostanić doktora filoloških nauka, autora metode Aktivacije pasivnog znanja

ZAVRŠITE CEO B1 NIVO, OD KUĆE ZA 85e

ŠTA JE TAČNO KURS AKTIVACIJE?

Ovaj kurs ima za cilj aktiviranje pasivnog, teorijskog znanja kroz vežbe upotrebe jezika u praksi. Pored popunjavanja rupa u gramatici i proširivanja vokabulara, poseban fokus na ovom kursu stavljamo na razumevanje logike engleskog jezika, što kroz posebno kreirane vežbe, omogućava polaznicima da spontano krenu da razmišljaju na engleskom, a to je primarni cilj učenja i predstavlja fazu u kojoj se polaznici osposobljavaju za uspešnu komunikaciju na engleskom jeziku. Takođe, ovaj kurs omogućava polaznicima sticanje jedinstvenih uvida o jeziku, koji im obezbeđuju sticanje praktičnog i trajnog znanja.

KONCEPT KURSA

Ovaj onlajn kurs podrazumeva individualni i samostalni rad, odnosno, pristup predavanjima, vežbanjima i zadacima u bilo koje vreme, sa bilo koje lokacije, preko naše platforme za učenje na daljinu, kojoj možete pristupiti sa računara ili smart telefona.

Kurs je koncipiran kao intenzivni kurs: U 4 nedelje smešteno je 10 oblasti (svaka oblast se sastoji od jedne jedinice gramatike i jedne jedinice vokabulara). Iako je kurs zamišljen kao mesečni, pristup platformi Vam je omogućen tokom 8 nedelja (neograničeno), tako da možete samostalno rasporediti obradu gradiva i prilagoditi dinamiku učenja svojim potrebama. Važno je naglasiti da su sve lekcije otvorene sve vreme i da im možete pristupati neograničen broj puta i u bilo koje vreme, kao i bilo kojim redosledom.

KURS MOŽETE KUPITI SADA, A ZAPOČETI GA BILO KADA

Važno je naglasiti da sami birate datum početka kursa, te od tog datuma imate neograničeni pristup kursu tokom 8 nedelja. Dakle, kurs možete kupiti, a odabrati vreme početka naknadno, kada se odlučite za datum koji Vam odgovara, a možete i odmah odabrati neki datum u budućnosti kada želite da Vam omogućimo pristup.

SADRŽAJ KURSA

Kurs obrađuje:

  1. 10 gramatičkih oblasti
  2. 10 oblasti vokabulara

Vrste materijala na kursu:

  1. pisana predavanja
  2. video predavanja (preko 30 video predavanja)*
  3. glosar za svaku oblast vokabulara
  4. kviz zadaci koje ispravlja softver**
  5. zadaci aktivacije na kraju svake oblasti, sa rešenjima***
  6. bonus video predavanja na kraju kursa sa dodatnim objašnjenjima najčešćih grešaka koje su polaznici imali do sada

NAPOMENE

*Video predavanja, pored uobičajnih objašnjenja, sadrže i primere iz prakse, razjašnjenja zabluda o jeziku i tipičnih grešaka, sa ciljem da polaznici razumeju logiku (sistem) engleskog jezika, što će Vam omogućiti da shvatite veze između jezičkih jedinica i počnete da razmišljate na engleskom jeziku (umesto bukvalnog prevođenja sa srpskog).

**Gramatičke zadatke ispravlja softver (videćete šta ste tačno, a šta netačno uradili, kao i šta je tačan odgovor, ukoliko ste Vi dali netačan. U rešenja su uključene sve moguće tačne opcije).

***Zadaci aktivacije podrazumevaju zadatak koji dobijate u word dokumentu i koji možete odštampati pa popuniti ili rešiti na računaru. Rešenja za ovaj zadatak su u pdf formatu, mogu se skinuti na računar, te nakon izrade zadatka, možete proveriti svoje odgovore.

Spisak oblasti koje se obrađuju na kursu

Gramatičke oblasti: Sadašnja vremena, buduća vremena, prošla vremena, predlozi, članovi, pasiv, modalni glagoli, kondicionali, infinitiv i gerund, indirektni govor.

Oblasti vokabulara: Putovanja, zdravlje, odeća, hrana, životni prostor, finansije, slobodno vreme, problemi, 2 oblasti frazalnih glagola.

Pored ovih tematskih oblasti, biće reči i o tome šta su uopšte pomoćni glagoli, šta modalni, a šta leksički glagoli, kako ih prepoznati i upotrebljavati. Biće reči o tome kako se formira negacija i postavlja pitanje, nevezano za to koje vreme koristite. Govorićemo o tome kako razumeti predloge i to povezati sa nepostojanjem padežnog sistema u engleskom jeziku. Biće reči o tome kako razlikovati frazalni glagol (phrasal verb) (na primer, look for ili look forward) od običnog glagola sa predlogom (prepositional verb) (na primer look at). Pored toga što ovi glagoli nisu iste prirode, ni predlozi koji stoje uz njih nemaju istu funkciju, tako da je ovo bitan segment i za razumevanje prirode predloga. Govorićemo o najčešćim greškama koje govornici srpskog prave u engleskom jeziku i zašto (mešanje maternjeg jezika). Govorićemo o potencijalnim greškama koje možete napraviti u komunikaciji ako bukvalno prevodite na engleski – česti uzroci nesporazuma.

O PREDAVAČU - dr Jelena Dostanić

Jelena Dostanic

Ja sam doktor filoloških nauka (engleskog jezika i književnosti) i osnivač sam škole English Room. Kroz intenzivan rad u nastavi individualnog tipa sa odraslim učenicima razvijala sam svoju metodu učenja jezika koja je danas uobličena u metod Aktivacije. Autor sam svih kurseva i udžbenika koje koristimo u English Room školi.

Kako je nastala metoda Aktivacije?

Kurs Aktivacije nastao je još 2012. kada sam držala časove dvema polaznicama koje su odlično znale da urade gramatička vežbanja i da prevedu tekst, ali ni pola od toga nisu umele da iskoriste u govoru. S obzirom na to da su promenile mnogo škola i profesora do tada i da im je polako nestajalo strpljenja i motivacije, bilo mi je jasno da ne mogu da nastavim da radim sa njima iste zadatke i udžbenike koji su očigledno samo proširivali njihovo pasivno znanje.

Došla sam na ideju da napravim posebne vežbe u kojima je potrebno da u praksi, u konkretnom kontekstu iskoriste jedinicu gramatike koju smo obrađivali, zajedno sa jednom jedinicom vokabulara koju smo obradili. Dakle, pred njih sam stavila zadatak vežbanja upotrebe. Vežba im se odmah svidela, motivisala ih, kroz nju su naučili mnogo više nego što bi iz mnoštva tekstova ili standardnih vežbi popunjavanja praznina i ubrzo smo u nastavi izbacile sve druge materijale i radile samo po materijalima koje sam sama sastavljala. I tako je spontano i kroz rad nastala Aktivacija.

Više o meni možete pročitati na stranici O nama

UTISCI POLAZNIKA OVOG KURSA

Želim da podelim sa svima da su moji utisci najbolji mogući, da je metodologija učenja izvrsna i da je sve profesionalno urađeno. Preporučujem kurs svima, jer će na najjednostavniji način naučiti brzo sve ono što ih je dugo mučilo, kao što je mene.

Olivera Milinović

Samostalni onlajn kurs Aktivacije pasivnog znanja je ubedljivo jedna od najboljih investicija u 2021. Posebno su mi bili od koristi frazalni glagoli, koji su mi omogućili da podignem konverzaciju na viši nivo, a samim tim i samopuzdanje prilikom komuniciranja. Unapred se radujem daljem učenju kroz nove kurseve. Rastemo zajedno.

Magdalena Bonis

Samostalni kurs Aktivacije je savršeno smišljen i koncipiran za ljude koji žele da unaprede znanje engleskog jezika jer će većinu stvari naučiti sa razumevanjem! Profesorka Jelena Dostanić će vas “naterati” da zapamtite većinu stvari sa razumevanjem, objasniće mnoga pravila koja postoje u engleskom jeziku, a za koja, verujem, da niste čuli iako ste pohađali brojne kurseve! Ja sam konačno pronašla profesora engleskog kakvog sam godinama tražila i posle ovog kursa nastaviću da se družim sa English Room-om! Još jednom sve pohvale I najiskrenije preporuke za ovu školu!

Svetlana Dragović

Sve preporuke za kurs i ovakav vid učenja! Kurs je idealno koncipiran za one koji nemaju vremena ili su prosto umorni od pohađanja “klasičnih časova” engleskog jezika. Jako su lepo razjašnjene neke česte gramatičke nedoumice, kao što su recimo razlikovanja u upotrebi vremena (konačno da mi neko objasni šta je uopšte kondicional!) Takođe tu su i neke najčešće podrazumevane i zaobilažene teme kao što su članovi, predlozi, gerund, koje često koristimo “po osećaju” a koje nepravilno upotrebljene dosta govore o govorniku. Možda i najnaprednija stvar, zadaci na kraju oblasti su koncipirani u vidu rečenica koje su najčešće zastupljene u svakodnevnoj komunikaciji, tako da polaznik nakon uspešno savladanog kursa bogati ili utvrđuje svoj jezik sa 200-300 rečenica koje može da koristi u konkretnim situacijama.

Branko Radović

Obnavljanje gramatike mi nikada nije bilo zabavnije. Nikada ne bih rekla da ću se radovati svakoj novoj lekciji tokom onlajn učenja. Preporučila bih svakome ko želi da uči engleski od predavača koji se zaista posvetio da nam na smislen i logičan način prenese znanje.

Suzana Bogosavljević

Fenomenalno iskustvo. Jelenina metoda Aktivacije pasivnog znanja je tolika dobra da je prava šteta što nije deo školskog sistema.

Valentina Grubišić

Više utisaka o našoj školi možete pročitati na ovom linku.

PRIJAVITE SE NA KURS

ZA KOGA JE OVAJ KURS?

Ovaj kurs namenjen je polaznicima na A2 i B1 nivoima znanja. On, dakle, nije namenjen potpunim početnicima (bez ikakvog predznanja), a takođe ni onima koji su iznad B2 nivoa.

Cilj ovog kursa jeste aktiviranje pasivnog znanja, te je ovaj kurs dobar izbor za Vas ukoliko:

Ako niste sigurni da ćete kurs moći da pređete za 8 nedelja, postoji mogućnost uplate dodatnog pristupa (jedna, dve, tri ili četiri dodatne nedelje).

Takođe, ukoliko Vam je potreban sertifikat, kao dokaz o posedovanju znanja engleskog jezika, postoji mogućnost polaganja završnog testa nakon ovog kursa (takođe onlajn) i slanja sertifikata na Vašu adresu.

Ukoliko Vas brine način korišćenja same platforme

Korišćenje platforme je vrlo jednostavno. Kreiramo Vaš korisnički nalog preko koga pristupate platformi i samom kursu.

Detalje o ovim mogućnostima pročitajte u odeljku DODATNO.

UKOLIKO NISTE SIGURNI DA JE OVAJ KURS ZA VAS:

U ovom slučaju, savetujemo Vam da pogledate naše videe na ovoj stranici koji verno prikazuju samu platformu za kurs, kao i materijale na njemu.

Takođe, možete pročitati i dokument Česta pitanja , i pronaći odgovor na pitanja koja imate.

Pored toga, ako niste sigurni da bi Vam Samostalni onlajn kurs Aktvacije odgovarao po nivou znanja, možete uraditi naš probni test za samoprocenu znanja. Test je na linku ispod.

PROBNI TEST ZA SAMOPROCENU ZNANJA

Ukoliko i nakon ovih koraka niste sigurni da li je ovaj kurs odgovarajući za Vas, uvek nas možete kontaktirati sa pitanjima putem mejla na info@englishroom.rs ili pozivom na 065/274-08-17 (i Vajber i What’s app). Takođe, na raspolaganju su Vam i besplatne konsultacije sa našim profesorima, na kojima možete dobiti stručnu procenu znanja i preporuku programa.

Česta pitanja

PROBNI TEST ZA SAMOPROCENU ZNANJA

CENA KURSA

Cena ovog kursa je 85 evra (u dinarskoj protivvrednosti). Cena podrazumeva neograničen pristup kursu tokom 8 nedelja (od datuma početka, koji sami birate).

Plaćanje se vrši na naš račun. Instrukcije za uplatu dobijate u mejlu potvrde, nakon prijave na kurs. Uplate iz inostranstva se mogu izvršiti na naš devizni račun (samo nam zatražite instrukcije za devizna plaćanja).

Čim evidentiramo Vašu uplatu, dobijate uputstva za pristup platformi i možete odabrati datum početka kursa.

PRIJAVITE SE NA KURS

DODATNO

Izdavanje sertifikata

Nakon završenog kursa, možete se prijaviti za polaganje završnog testa (takođe onlajn na platformi). Nakon položenog testa, izdajemo sertifikat za posedovanje znanja engleskog jezika na nivou B1 i šaljemo ga na Vašu adresu.

Gratis dodatna nedelja kursa

Uz uplatu polaganja testa, dobijate i dodatnu nedelju pristupa kursu (da biste mogli dodatno da se pripremite) i sami birate vreme polaganja testa u toku te nedelje.

Prijavu za polaganje završnog testa možete izvršiti bilo kada

Bez obzira na to kada ste završili kurs, možete se prijaviti za polaganje testa. Uz dodatnu nedelju pristupa kursu, možete se podsetiti gradiva i ponovo uraditi kvizove, vežbanja i zadatke.

CENA ISPITA: 2500 dinara (Cena uključuje dodatnu nedelju kursa, polaganje testa kao i izdavanje sertifikata i troškove slanja)

PRIJAVITE SE NA KURS

KAKO FUNKCIONIŠE NAŠA PLATFORMA ZA KURS?

Korišćenje platforme je vrlo jednostavno. Kreiramo Vaš korisnički nalog preko koga pristupate platformi i samom kursu.

Dana koji odabete za početak kursa, dobijate imejl sa podacima za prijavu na platformu (korisničko ime i lozinka).

Kada se jednom prijavite na kurs, svi materijali će Vam biti otvoreni i dostupni narednih 8 nedelja.

Video instrukcije za priključenje na platformu

Pre aktivacije kursa, mejlom ćete od nas dobiti video sa instrukcijama za pristupanje platofrmi i kursu, korak po korak.

Video demonstracija platforme

Pogledajte video dole koji prikazuje kako izgleda i funkcioniše platforma, kao i sadržaj i materijali na kursu.

Uvodni video na kursu

Na samom početku kursa, na platformi, možete naći video sa savetima za pohađanje kursa, da biste ga što efikasnije iskoristili.

KAKO FUNKCIONIŠE PRIJAVA NA KURS?

Prijavljivanje na Samostalni onlajn kurs aktivacije je vrlo jednostavno i vrši se isključivo popunjavanjem prijavne forme na ovoj stranici. Kada je popunite svojim podacima i kliknete da prihvatate uslove korišćenja, poslali ste prijavu na kurs.

Dobićete od nas potvrdu prijave putem mejla u kome se nalaze i instrukcije za uplatu kursa.

Nakon evidentiranja uplate, dobićete imejl sa pristupnom šifrom za kurs, i tom prilikom birate datum početka kursa (a možete ga i naknadno odabrati).

*Molimo Vas da proverite i spam sanduče za neželjenu poštu jer mejl potvrde može tu stići.

*Sve uplate tokom vikenda evidentiraće se u ponedeljak i tada ćete dobiti od nas povratan imejl.

PROBNI TEST ZA SAMOPROCENU ZNANJA

Ukoliko imate nejasnoća i pitanja, pogledajte: Česta pitanja

Ukoliko i dalje imate pitanja ili nejasnoća, slobodno nas kontaktirajte putem telefona na 065/274 08 17 ili imejla na info@englishroom.rs

Forma za prijavu

Mail Telefon
Saglasan sa uslovima Ugovor o online kursu

Možda biste želeli da pogledate i naš Samostalni onlajn kurs Predlozi i članovi – OVDE

Možda biste želeli da pogledate i naš Samostalni onlajn kurs Vremena u engleskom jeziku – OVDE