SAMOSTALNI ONLAJN KURS PREDLOZI I ČLANOVI

Kurs predlozi i članovi

Kurs od 4 nedelje neograničenog pristupa – cena: 65e

Ako biste rekli:

Onda bi Vam ovaj kurs bio vrlo koristan jer su zapravo sve ove rečenice gramatički netačne.

One predstavljaju primere čestih grešaka koje se dešavaju kod učenika usled bukvalnog prevođenja sa sprskog i nesvesnog izjednačavanja sprskog i engleskog jezika.

Većina grešaka u upotrebi predloga zapravo proizilazi iz nerazumevanja njihove uloge u jeziku i nepoznavanja logike sistema engleskog jezika.

Neke od zabluda u vezi sa predlozima koje smo usvojili kroz školski sistem su da se predlozi mogu naučiti usputno, da ćemo ih jednostavno „pokupiti“ vremenom ili da ih je potrebno učiti napamet. Takođe, rešenje nije ni u „odokativnoj“ upotrebi i stavu da ne možemo puno pogrešiti koji god predlog da upotrebimo. Isto važi i za članove. Nepoznavanje ovih oblasti može Vas sprečavati u tome da svoj nivo znanja podignete na viši nivo jer neprecizna upotreba predloga i članova ostavlja utisak skromnog znanja, posebno u pisanom jeziku i poslovnom ili akademskom kontekstu.

Nepoznavanje predloga i članova može dovesti i do većih problema u komunikaciji, odnosno, može dovesti do dvosmislenosti, zabuna i nerazumevanja sagovornika.

Dakle, „sitna stvar“ kao što je predlog ili član može potpuno promeniti značenje rečenice:
She complains TO her boss.
Ona se žali šefu.
She complains ABOUT her boss.
Ona se žali na šefa.
I haven’t heard of Tom.
Nisam čula za Toma.
I haven’t heard from Tom.
Nisam se čula sa Tomom. (Nisam čula vesti od Toma).

ŠTA POSTIŽEMO NA OVOM KURSU:

Najveća vrednost ovog kursa je što omogućava usvajanje logike sistema engleskog jezika i samim tim pruža razumevanje funkcije predloga i članova. Ostvarivanje ovakvih uvida ubrzava i olakšava proces učenja koji, samim tim, ne iziskuje učenje napamet. Krajnji rezultat je trajno i praktično znanje.

KAKO TO POSTIŽEMO:

Prvo i osnovno, objasnićemo čemu služe predlozi i članovi, koje su njihove konkretne jezičke funkcije. Zatim, napravićemo paralelu između sistema engleskog i srpskog jezika. Ovaj korak je nužan jer naš mozak funkcioniše uvek primarno u sistemu maternjeg jezika, te pokušava i da strani jezik uklopi u taj sistem, što neretko dovodi do grešaka i bukvalnih prevoda. Zatim, našom metodom Aktivacije pasivnog znanja, kroz posebno osmišljene zadatke, uvežbaćemo konkretnu praktičnu primenu naučenog, da bismo obezbedili sticanje upotrebljivog trajnog znanja. Sistemom aktivacije postepeno se postiže automatizacija (spontana upotreba jezika), odnosno faza kada smo sposobni da razmišljamo na stranom jeziku

CILJEVI KURSA:

Da ukratko rezimiramo ciljeve ovog kursa:

KONCEPT I SADRŽAJ KURSA:

Kurs je koncipiran kao onlajn samostalni kurs koji podrazumeva pristup materijalima na našoj platformi za učenje na daljinu.

Kurs podrazumeva neograničen pristup materijalima tokom 4 nedelje u bilo koje vreme putem računara ili pametnog telefona.

Sve lekcije i materijali su otvoreni sve vreme, te ih možete prelaziti svojim tempom, vraćati se na njih i raditi kviz vežbanja više puta.

Datum početka kursa birate sami. Kurs možete kupiti, a pristup aktivirati bilo kada naknadno.

MATERIJALI NA KURSU:

Materijali podrazumevaju
  • Pisana predavanja (oko 60 strana teksta)
  • 6 video predavanja
  • Kviz vežbanja koja ispravlja softver
  • Zadatke aktivacije na kraju svake oblasti, sa rešenjima

OPŠTE INFORMACIJE O KURSU:

Trajanje kursa je 4 nedelje i u tom periodu imate neograničen pristup svim materijalima sve vreme.

Sami birate datum početka kursa i tog dana Vam aktiviramo nalog na našoj platformi.

Cena kursa je 7.600 dinara.

Postoji mogućnost produžetka kursa za nedelju ili dve, ukoliko ne stignete da pređete kurs u predviđenom intervalu.

Produžetak možete iskoristiti bilo kada i nakon isteka kursa.

ZA KOGA JE OVAJ KURS:

Ovaj kurs namenjen je svima koji žele da razumeju ulogu predloga i člana i time unaprede svoje komunikacijske sposobnosti.

Kurs nije namenjen konkretnim nivoima jer je sveobuhvatan i detaljan, te može odgovarati polaznicima na različitim nivoima znanja.

Preporučujemo ga i polaznicima koji su na B2 i C1 nivoima znanja, a posebno onima čije je znanje na srednjem nivou (B1).

Kurs mogu pohađati i oni koji su na A2 nivou znanja, dok ga ne preporučujemo apsolutnim početnicima i onima na nivou A1 jer zadaci i vežbanja iziskuju bolje opšte poznavanje jezika.

Ukoliko ste već pohađali naš Samostalni onlajn kurs Aktivacije, onda ste obradili značajan deo gradiva, međutim ovaj kurs dosta kompleksnije obrađuje ovu temu.

Ukoliko niste sigurni da li bi Vam kurs odgovarao, možete nas slobodno kontaktirati radi konsultacije i stručne preporuke.

PRIJAVITE SE ZA KURS

O PREDAVAČU

dr Jelena Dostanić
Doktor filoloških nauka (engleski jezik i književnost)

Jelena Dostanic

Obrazovanje i kvalifikacije

Oduvek sam znala da želim da se bavim nastavom i jezicima, tako da je njihov savršen spoj bilo da postanem profesor engleskog jezika. Rano sam otkrila nadarenost i ljubav prema izučavanju jezika, te sam se oprobala na takmičenjima, osvajala nagrade i stoga, odlučila da nastavim svoje obrazovanje u školi koja omogućava poseban vid obrazovanja kada je reč o filologiji, u Filološkoj gimnaziji. Školovanje u ovoj ustanovi mi je omogućilo sticanje naučnog, logičnog i sveobuhvatnog pristupa jezicima dosta rano, te sam već tada nesvesno formirala sopstveni pristup učenju.

Nakon završetka Filološkog falkulteta (Univerzitet u Beogradu, katedra za engleski jezik i književnost, osnovne i master studije), odlučila sam da se bavim naučno-istraživačkim radom, te sam upisala doktorske studije na istom fakultetu i doktorirala 2015. godine. Pred kraj osnovnih studija (2011.), položila sam Cambridge Proficieny Exam (CPE, nivo C2), sa ocenom A, da bih se specijalizovala za pripremu polaznika za polaganje Kembridž ispita, što sam dugo radila.

Da biste dobili jasnu i realnu sliku koncepta i sadržaja ovog kursa, pogledajte naše video prezentacije i demonstraciju kursa na ovoj stranici.

Forma za prijavu

Mail Telefon
Saglasan sa uslovima Ugovor o online kursu

Možda biste želeli da pogledate i naš Samostalni onlajn kurs Aktivacije pasivnog znanja (koji pokriva ceo B1 nivo) – OVDE

Možda biste želeli da pogledate i naš Samostalni onlajn kurs Vremena u engleskom jeziku – OVDE